Hulp bij het aanvragen van subsidie voor het verbeteren en subsidie voor dienstverlening
Het investeren in duurzame maatregelen kan een grote kosten post zijn. Toch is het verbeteren van bijvoorbeeld de isolatie van een woning gunstig voor de kosten van de energierekening. Subsidies en leningen zijn er als stimulering om verduurzamende maatregelen uit te voeren. Zo is het mogelijk om een gedeelte van uw initiële investering terug te krijgen en daarmee de terugverdientijd te verkorten. Er zijn veel verschillende subsidies beschikbaar en sommige kunnen in combinatie met een andere subsidie worden aangevraagd om het totale bedrag te verhogen.
We helpen u omweg met het kiezen van de juiste regelingen en voorzien ons advies waar mogelijk van gesubsidieerde maatregelen. Daarnaast helpen we u bij het verzamelen van de juiste stukken of nemen de gehele aanvraag volledig uit handen. Wel zo handig bij uitgebreide aanvragen.
Bij het adviseren van verduurzamende maatregelen houden we altijd rekening met de beschikbare subsidieregelingen. Dit maakt het aantrekkelijker om gelijktijdig meerdere maatregelen te combineren. Zo verdubbel je de subsidie voor isolatie wanneer je twee of meer maatregelen uitvoert. In het maatwerk advies nemen we de mogelijk subsidies door en berekenen de terugverdientijd van ingrepen na aftrek van subsidies.
Het aanvragen van subsidies kan een tijdrovende en complexe opgave zijn. Wanneer de gegevens niet compleet zijn of verkeerd worden aangeleverd kan uw subsidieaanvraag zelfs worden afgewezen. Wij helpen u met het aanvragen van subsidies door het aanleveren van de juiste stukken en de aanvraag voor u uit te voeren.
Hulp bij aanvragen subsidiesEr zijn veel verschillende subsidies beschikbaar, van subsidie voor isolerende maatregelen tot subsidie voor het energieadvies. Het kan daarnaast gunstig zijn om maatregelen te combineren om het totale subsidie bedrag te verhogen. Hieronder vindt u een greep uit de mogelijkheden. Laat u adviseren over de mogelijkheden bij uw project met onze subsidie hulp.
Verbeteringen aan de schil zoals vloerisolatie, spouwmuur isolatie of isolerend glas (HR++ of trippel glas)
Combineer de isolatie maatregel met het plaatsen van een duurzame opwekker zoals een warmtepomp, zonneboiler of een aansluiting op het warmtenet.
Bij aanschaf van zonnepanelen kunt u tijdelijk de BTW terug krijgen. Ook geldt de salderingsregeling voor teruglevering aan het net nog tot 2031.
Kies voor het vergroenen van uw omgeving om uw woning natuurlijk te koelen. Denk hierbij aan een groen dak of het vervangen van straattegels voor gras.
Een energieadvies biedt u een duidelijk overzicht van de huidige stand van zaken over de isolatie van uw gebouw. Ook geeft het aan welke energiebesparende (isolatie)maatregelen en/of duurzame warmteopties u kunt nemen. Is bijvoorbeeld een aansluiting op een warmtenet een reële optie? En wat zijn de voor- en nadelen daarvan en wat zijn ongeveer de kosten? Daarnaast staat in het rapport een advies over de mogelijkheden voor het uitvoeren van een Zeer Energiezuinig Pakket (ZEP) of een Nul-op-de-Meter-gebouw (NOM). U kunt dit combineren met procesbegeleiding en/of een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP).
Het totale subsidiebudget van € 48,5 miljoen is voor de subsidies verduurzamingsmaatregelen en energieadvies samen. Het subsidiebedrag is 75% van de factuur (inclusief btw), maar niet meer dan de maximaal vastgestelde subsidiebedragen.
Het aanvragen van de bijbehorende subsidies kan een ingewikkeld proces zijn. Wij kunnen helpen met het aanleveren van de juiste stukken voor een gemakkelijke aanvraag.
Check de subsidiesNaast subsidies voor het isoleren en plaatsen van energiezuinige installaties zijn er per gemeente ook verschillende groene subsidies beschikbaar. Het vergroenen van de leefomgeving heeft een positieve invloed op het leefklimaat. Zo neemt een tuin met een grasmat minder hitte op en kan een groen dak met waterberging werken als buffer en temperatuur regelaar.
Kiezen voor groene maatregelen is de extra stap bovenop het verduurzamen van uw object. Vergroenen is een van de maatregelen die behoort bij klimaatadaptatie, het toekomstbestendig maken van de leefomgeving bij een opwarmend klimaat. Er zijn subsidies voor het vergroenen van daken maar ook voor het plaatsen van een geveltuin. Ook zijn er verschillende stimuleringsregelingen die het aantrekkelijk maken de ruimte om het gebouw ook te verduurzamen. De Groene subsidiewijzer geeft inzicht in de beschikbare subsidies bij uw projectlocatie.
Groen dak, geveltuin of regenton; in veel gemeenten zijn subsidies voor groene maatregelen. Ontdek of dit ook voor jou gemeente geldt.
Check de subsidiesVoor ondernemers zijn er aanvullende regelingen die investeren in een duurzaam productieproces en/of het verminderen van de CO2 uitstoot. De regeling maakt het mogelijk om een groot gedeelte van de investeringskosten af te trekken en daarmee de netto winst te drukken. Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 45% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven.
Hulp bij aanvragen subsidies